Oppskrift på heklet dåpskjole

215-10

MATERIALER: Maxi heklegarn (100% mercerisert bomull), nøster à 100 g.

KJØP MAXI HEKLEGARN HER!

Størrelser:                        3/6 måneder

Overvidde:

(plaggets mål)         ca.       52 cm   

Hel kjolelengde:    ca.     110 cm   

U-ermslengde:       ca.       15 cm  

Hodevidde:            ca.       38 cm  

hvit nr. 102             ca.        4 nøster

I tillegg trenger du:

Heklenål: 1,25 – 1,5 mm.
Silkebånd, ca. 3 m silkebånd (ca. 1 cm bredt) og ca. 2 m silkebånd (ca. 2,5 cm bredt).
7 knapper.

Vanlige forkortelser

M=maske, omg=omgang, kantm=kantmaske, arb=arbeidet, beg=begynn, sm= sammen, g=gram, kjm=kjedemaske(r), lm=luftmaske(r), fm=fastmaske(r), hst=halvstav(er), st=stav(er), dst= dobbelt stav(er).

Heklefasthet: 15 ruter i bredden og 17 ruter i høyden med heklenål 1,25 – 1,50 mm måler 10 x 10 cm. Husk at heklefastheten må holdes hvis resultatet skal bli vellykket.

Pyntekant
x 4 dst med 1 picot mellom hver dst rundt de 2 lm (1 picot = 3 lm og 1 fm i den sist heklede dst, 1. dst på omg hekles som 4 lm), 2 lm, 1 fm rundt lm-buen, 2 lm, gjenta fra x og slutt med 1 kjm i 4. lm først på omg.

LAST NED MØNSTERDIAGRAM HER!
Dette er en pdf og du trenger Adobe Acrobat Reader, vi du ikke har det kan du laste det ned her!

DÅPSKJOLE
For- og bakstykket på bærestykket hekles i ett stykke.
Beg nederst på forstykket og legg opp 121 lm. Beg i 8. lm fra nålen og hekle mønster II etter diagrammet.
(Snu alle rader med 5 lm).
Fell og øk til halsringningen som på diagrammet. Hekle hver side av ryggen ferdig for seg, slik at det blir en splitt midt bak.

Ermene
Legg opp 91 lm. Beg i 8. lm fra nålen og hekle mønster III etter diagrammet. (Snu alle rader med 5 lm). Sy sm i sidene opp til ermehullet (tilsvarende vidden øverst på ermene).

Skjørtet
Skjørtet hekles direkte på overdelen og nedover.
Beg midt bak ved splitten og hekle 1 rad med st til det i alt er 471 st (117 st fra splitten bak frem til siden, 119 st over det første forstykket, 118 st over det andre forstykket og 117 st fra siden og til splitten bak = ca. vekselvis 4 og 5 st i hver rute og 1 st i st). Det skal i alt være 157 ruter i bredden på skjørtet.
Hekle videre ca. 7 cm frem og tilbake (til splitt) i mønster IV etter diagrammet. Fortsett videre frem og tilbake (eller herfra  kan det eventuelt hekle rundt og det blir da 158 ruter) til skjørtet måler ca. 85 cm – eller til ønsket lengde (den nederste borden inklusiv pyntekanten måler ca. 7 cm). Hekle til slutt det nederste mønsteret (hjerteborden) på skjørtet.

Montering
Sy sm ermene med kantm mot hverandre og sy dem i plagget.

Hekle langs splitten bak på skjørt og ryggens overdel slik:
Hekle 1 rad fm lang splitten på skjørtet, opp langs ryggen, rundt halsen og ned langs ryggen og ned i splitten på den andre siden, (hekle fm til en pen, jevn kant som ikke strammer og ikke buler). Hekle videre 4 rader fm frem og tilbake i den ene siden langs skjørtesplitten og ryggen. Hekle på den andre siden på samme måte, men her med 7 knapphull jevnt fordelt midt på fm-kanten. Hvert knapphull lages ved å hekle 2 lm i stedet for fm, hopp over 2 fm.
Hekle en pyntekant nede rundt ermene, rundt halsen og nede på skjørtet. Træ silkebånd i livet på kjolen. Lag en sløyfe og 2 pyntebånd som festes midt foran i livet på kjolen. Træ silkebånd i den 2. raden innenfor pyntekanten nede på ermene. Sy i knapper og fest alle løse tråder pent på vrangen.

LUE
Legg opp 175 lm. Beg i 8. lm fra nålen og hekle mønster I etter diagrammet. (Snu alle rader med 5 lm, bortsett fra der hvor det beg med st hvor 1. st = 3 lm).
Sy luen pent sm på hver side av midtstykket bak. Hekle en pyntekant langs kanten foran på luen.
Hekle 1 rad fm langs kanten nede på luen (i nakken) med 1 fm i hver st og 1 fm i hver rute. Tvinn en snor og træ den i 2. raden innenfor pyntekanten foran på lua. Træ silkebånd i hullraden innenfor fm-kanten ned på lua.

Press lett over det ferdige arb, bruk gjerne litt strykespray.

COMMENTS

 • Tove Venstad Omberg

  Denne dåpskjolen har jeg heklet til mitt barnebarn, den ble veldig fint,jeg brukte garn i fra sparkjøp.så brukte jeg kongebått sløyfe for det var til en gutt, jeg anbefler andre til hekle denne nydelig dåpskjolen

 • Nå har jeg heklet ferdig dåpskjolen. Den skal gå i arv til mine oldebarn. Skal hekle rosa og lyseblå blomster som jeg fester på silkebånd til pynt til gutt og pike. Jeg er veldig fornøyd og mine nærmeste synes det er en nydelig dåpskjole. Jeg har kjøpt garn på Sparkjøp etter anvisning i oppskriften. Tusen takk for nydelig mønster!

 • Har og heklet flere kjoler etter denne oppskriften. Jeg heklet skjørtet noe lenger. Gode tilbakemeldinger på kjolene.
  Brukte heklegarn 12/4 .

 • Aud Olsen

  Hei e det noen som kan hjelpe står litt fast i oppskrifta :)E har begynt på mønster 2 overdelen og er kommet til 34 omg.Æ huske ikke kossen æ gjorde det når æ skal øke :)På forhånd takk ::))

 • Anette Thomassen

  Når jeg legger opp 124 masker på forstykket for å så starte på mønsteret så får jeg 40 ruter og ikke 39 som det er i diagrammet. Hva gjør jeg feil?

  • Sparkjop

   Hei Anette, vi sjekker med strikkeksperten og kommer tilbake til deg 🙂

  • Sparkjop

   Hei igjen her er svaret fra strikkeksperten:
   Hei, vi har sett på oppskriften og finner ut at man egentlig bør legge opp 121 lm til kjolen, 91 lm til ermene og 175 lm til luen, for å kunne få oddetall i antall ruter til slutt, så her kommer vi til å lage en rettelse snarest mulig.
   Særdeles merkelig å ikka ha hørt om dette før, da denne katalogen har vært i omløp helt siden 2008 og kjolen vært veldig populær. Vi beklager feilen!

Leave a Comment