Lekkert håndkle

Håndkle i Bomull Sport – kjøp garnet her

Størrelse: Ferdig måler håndkleet ca. 32 x 45 cm.

MATERIALER: 8/4 Baby Bomull (100% mercerisert bomull) eller Bomull Natura (100% bomull)

mørke rødt nr. 832 = farge 1, ca. 3  nøster

rødt nr. 809 = farge 2, ca. 1 nøste

Heklenål: 2 og 2,5 mm.

Vanlige forkortelser

M=maske, omg=omgang, kantm=kantmaske, arb=arbeidet, beg=begynn, sm=sammen, g=gram, lm=luftmaske(r), lm-bue=luftmaskebue(r), kjm=kjedemaske(r), fm=fastmaske(r), hst=halvstav(er), st=stav(er).

Heklefasthet: 27 st i bredden med heklenål 2,5 mm måler 10 cm. Husk at heklefastheten må holdes hvis resultatet skal bli vellykket.

Legg opp 83 lm med farge 1 og heklenål 2,5 mm.

 1. rad: Hekle 1 st i 4. lm fra nålen, 1 st i hver og en av de resterende lm (= 81 st på raden). (3 lm i beg på raden = 1. st).
 2. rad: Hekle 81 st (1. st på raden hekles som 3 lm).
 3. Gjenta 2. rad til arb måler ca. 44 cm. Klipp ikke av garnet, men fortsett direkte med kant rundt arb slik: Skift til heklenål 2 mm og hekle 1 lm, videre 2 fm rundt den ytterste st på hver rad, 3 fm i samme m i hjørnene, nede og oppe hekles 1 fm i hver m. Slutt med 1 kjm i lm i beg på omg. Skift til farge 2 og hekle 1 omg slik: 1 lm, videre 1 fm i hver fm og 3 fm i den midterste fm i hjørnene, slutt med 1 kjm i lm i beg på omg. Skift til farge 1 og hekle 2 omg til på samme måte.Hekle til slutt rader med kjm i farge 2 og heklenål 2,5 mm slik:
  1. rad: Hekle 2 kjm i hver rad oppover mellom 4. og 5. st, fra og til 2. omg i kanten (i farge 2) rundt arb i hver side (se bilde). OBS! Hold garnet på baksiden og trekk opp garnet ganske løst slik at det ikke strammer).
  2. rad: Hopp over 7 st og hekle 1 rad kjm på samme måte.
  3. rad: Hopp over 4 st og hekle 1 rad kjm på samme måte.

  Gjenta fra 2. og 3. rad langs hele håndkleet.

  Hempe: Legg opp 22 lm med farge 2 og heklenål 2,5 mm, hekle 1 fm i 2. lm fra nålen, videre hekles 1 fm i hver lm ut raden. Sy hempen fast midt oppe på håndkleet.

  Fest alle løse tråder på vrangen.

BOMULL SPORT
er et 100 prosent rent, mercerisert bomullsgarn som er like aktuelt til plagg som til interiørstrikk og – hekling. Bomull Sport er et opplagt garnvalg til vaskekluter, grytekluter og håndklær, men også til babytepper, lappetepper og mange andre ting til huset og hytta. Bruk det også til populære, heklede amigurumi kosedyr. Bomull Sport er flott til alle typer plagg og tilbehør samt til lekre sommer topper, kjoler, skjørt og gensere og alle plagg til barn og baby.
Tips! Husk at du kan strikke med Bomull Sport, Bomull Natura,PureMerino,Bomull-Merino og Superwash Sport etter samme oppskrift.
NB! Strikkefastheten som er oppgitt på banderolen, er kun veiledende. Husk at du alltid skal følge strikkefastheten som er oppgitt i oppskriften.

Leave a Comment