Kvikk lunsj-lue

Hva passer vel bedre enn å strikke en Kvikk lunsj lue nå i disse OL-tider? Kvikklunsjen er hele norges tursjokolade og har vært med i norske tursekker siden 1937

Nå kan dere få kjøpt denne superkule garnpakken i våre varehus. Den offisielle Kvikk Lunsj-luen.

kvikklunsj_pose_innhold_1kvikk-lunsj-lue_6

Garnpakken inneholder garn til 2 luer.

Luen er utarbeidet i tett samarbeid mellom Freia og Hillesvåg Ullvarefabrikk for å ivareta Kvikk Lunsj sine korrekte farger og originale design.

Oppskriften er utabeidet for størrelsene: barn, dame og herre. Garnpakken inneholder oppskrift og nok garn til 2 luer i største størrelse, samt 2 originale Kvikk Lunsj emblem til å sy på de ferdige luene. Luene strikkes i Hjertegarn – et mykt og behagelig ullgarn som kan vaskes i maskin.

Viste du forresten at?

  • Da Kvikk Lunsj ble lansert i 1937, var sjokolade som ernæring under strabasiøs fysisk utfoldelse vel etablert. Sjokolade var nemlig en viktig proviant da polarhelten Amundsen nådde Sydpolen i 1911.
  • Det aller første partiet med Kvikk Lunsj ble laget med mørk sjokolade. Det ble alt annet enn en suksess. Heldigvis var det noen som insisterte på prøve igjen, nå med lys sjokolade, og fortsettelsen er blitt sjokoladehistorie.
  • Under og etter krigen, mellom 1941 og 1949, ble produksjonen av Kvikk Lunsj stoppet blant annet på grunn av mangel på sukker og kvaliteten på melet.
  • Da Norge arrangerte vinter-OL i Oslo i 1952 ble det solgt utrolige 10 millioner Kvikk Lunsj!

Kilde: Feria.no

Leave a Comment